WELCOME To AnGeLFiRe Blog ~ Latest News, Hot Topics, Amazing Facts and Online Shoppe ~ LIKE FB FanPage . Follow Us . Exchange Link/Banner @ Kongsi Bananana

Hidangan Terkini

Blogger Sejati Rajin Klik Semua Ni...

23 January 2012

Tutorial:Cara Mudah Blast Post ke Group Bloggers

Salam Sejahtera

Korang rasa leceh tak nak submit link entri terbaru korang kat semua group blogger ?
Ada cara mudah sebenarnya untuk blast link entri korang dengan 1 Klik je 
Ding Ding Ding..muncul kat 10 group blogger serentak
Ha, kalau tak tahu lagi, ikut step bawah ni 


1. Pastikan korang Login FB sebagai user korang (bukan user fanpage taw, tak jadi plak nanti) 

2. Pastikan korang dah join group blogger pilihan, contohnya Group INI. (tak join lagi? rajinkan diri join)

3. Gunakan 'Send Button' dalam Developer FB Klik Sini  

4. Copy URL entri korang  dan paste pada ruangan 'URL to Send'

5. Klik 'Send' di sebelah kanan box tu

6. Isi semua nama group blogger yang korang dah join pada ruangan 'To'

7. Terpulang la nak tulis mesej ke tak pada ruangan 'Message'

8. Klik SEND. Selesai proses Blast entri ke semua group blogger tadi. Check la kalau tak percaya
Klik utk kanta pembesaran
Selamat mencuba
Kalau ada soalan, boleh tulis di ruang komen


Hakcipta Terpelihara AnGeLFiRe 2012

1 comment:

  1. ooooooooooooooooo..baru tau..pasni bleh buat mcm ni,senang..hehe

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi, Lain Kali Sudi-sudilah Komen Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...