WELCOME To AnGeLFiRe Blog ~ Latest News, Hot Topics, Amazing Facts and Online Shoppe ~ LIKE FB FanPage . Follow Us . Exchange Link/Banner @ Kongsi Bananana

Blogger Sejati Rajin Klik Semua Ni...

07 December 2011

COCKROACHES penyelamat manusia ???

Bismillah disusun pembuka bicara...
Selamat pagi bloggerz & pelawat blog semua. Harap2 semua sihat ye. Entri awalan ni mungkin akan mengurangkan selera sarapan pagi kite. tp sebelum tu sy nak tanye samada korang kenal tak watak dalam gambar ni....??


Haa..mesti korang ingat dgn mereka 3 Cockroaches dan 2 Kucing malang...Dulu2 bangun je tido duk menghadap cite kartun ni dpn TV..betol tak..hehehe
      Bagi mengurangkan kegelian dgn nama L.I.P.A.S, sy akan menggunakn perkataan COCKROACHES. bunyi lebih enak dgn bunyi 'crunch' ye tak. Sebenarnya sy terbaca satu artikel 'Medical Break Throughs 2011' di Readers Digest, Ogos 2011. Kepada mereka yg belom tahu, jom Check-it-Out...


YES => merujuk kpd sepasukan pengkaji dr Universiti Nottingham (UK).
Mereka mengatakan bahawa dlm OTAK Cockroaches & lokus ada Antibiotic Properties yg Super Power!  Dimana antiobiotik ini mampu membunuh lebih 90% bakteria penceroboh yg selalunya membunuh Manusia, tanpa memudaratkan sel2 kita.. Bakteria2 ni termasuklah Methicillin-resistant Staphlococcus aureus (MRSA) dan Pathogenic Escherichia coli.

Siapa yg tak tahu terms bakteria ni boleh tanya kawan2 mikrobiologi atau Google je okey.

Penemuan ini telah dibentangkan tahun lepas (2010) dlm satu perjumpaan di ,Society for General Microbiology, Nottingham. Seterusnya membantu dlm rawatan multi-drug-resistant bacteria infection.

F.Y.I (Utk Pengetahuan Korang) penemuan ni akan berada di pasaran umum dalam jangka masa 5 ke 10 tahun lagi. Fuuuuhhh...lega rasa nya. Sy tak nak makan ubat yg ada otak COCKROACHES penyek.

4 comments:

  1. euwww , serius kee ? btw , terfollow blog ini :)

    ReplyDelete
  2. hahaha...crunchy kt medicine doctor...

    ReplyDelete
  3. erk..lipas?huhu.. =.="

    ReplyDelete
  4. Errrrr.. Otak lipas??? Sgt menggelikan oh euw

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi, Lain Kali Sudi-sudilah Komen Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...